we're half way there.

fångarna på fortet slutar nu på teve, och jag sitter redan i soffan och gäspar.. har mummsat i mig kvarg + fruktsallad. repris från igår. vilket är en riktigt vitamin booster till sallad! nu ska jag försöka hålla ögonen öppna till LA gigolo.

granatäpple - har visat sig kunna motverka cancer, särskilt prostatacancer. Skyddar mot hjärt- kärlsjukdomar.Innehåller ett flertal olika antioxidanter som bl.a. tanniner och flavonoider och ellagsyra. Innehåller även genistein en växtöstrogen som även finns i soja.

kiwi - innehåller mycket c-vitamin. Innehåller även kalium som är bra för blodtrycket, samt polyfenoler som är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar. Innehåller även antioxidanten lutein som tros motverka grå starr.

päron - innehåller pektin som är blodsockersänkande, sänker det onda LDL-kolesterolet, renar även kroppen från toxiner, bra för njurarna, se njurrening. Päron anses precis som äpple kunna hjälpa till vid kontroll av vikten.

banan - är bra mot högt blodtryck då den innehåller mycket kalium och magnesium. Kaliumet kan vara bra för att motverka stress.  Magnesiumet kan även vara bra mot huvudvärk. Banan innehåller pektin som är blodsockersänkande, är bra mot PMS, sänker det onda LDL-kolesterolet, renar även kroppen från toxiner, samt motverkar baksmälla. & är den mest kolhydratrika frukten och är därför bra att ta i samband med fysisk träning för att snabbt ge extra energi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0