...ibland glömmer jag. -jag är fri som en fågel!

måndagen går mot sitt slut. fasen min värk börjar försvinna nu! känns helt otroligt, har endast tagit x- antal alvedon idag! mycket skönt att slippa de starka pillrerna! har även gått en liten promnad idag, ca 2km. men det tog sin tid, brukar vanligen ta ca 20 min.. ikväll tog det 40 minuter. hee he he. annars.. så ser dagarna ut som "vanligt"... jag har tittat på filmen "romper stomper" , lånade av jacken & marren. jag har aldrig sett den tidigare men jag tyckte den var bra bra!

jag tatuerade mig när ja var 15 år tror jag ev 16 (?), nere i visby på gotland. trodde aldrig jag skulle få se han, tatueraren nå mer men ikväll var han med på halv åtta hos mig! haha, palten. va häpen jag blev. innan för murarna, längst in i en svea butik har, eller hade han åtminstone ett litet rum, där han höll till.



söndag 30 oktober.

och så är denna helg snart över! vid den här tiden för en vecka sen var jag alldeles över spänd. och längtade då, efter morgon dagen. det vill säga måndagen 24 oktober.

mina dagar den senaste veckan har sett i princip likadana ut. börjar tröttna rätt rejält! bah, "snart, tillbaka till det normala, snart!" idag har jag vart till eskilstuna med ingla. shoppade lite smått & gott, åt gott & fika gott! och en sak smartare har jag blivit, koors vad dyrt det är med "riktiga" bh:ar! samma pris grupp som man kan få en jacka för! hahaa jajaa... har precis ätit en skål m mini keso & kvarg + pauluns super flingor & solrosfrön, m massa kanel & fun light apear. mumsa...

Keep the good work flowin'


jag sov i soffan i natt, hade tron om att det skulle vara enklare att ta sig upp på mornarna... men det vette tusan om det var de? fast det var ioförsig skönare att ligga i soffan & ha teven på, istället för ligga i sängen i mörktet bara... fyfaan vad min mage är svullen alltså! tror aldrig jag sett min mage så stor som den är nu, jag går ju lite med kutad rygg men även när jag försöker sträcka upp mig så är det ju en riktigt stor bulle där alltså haha! hård diet efter dom här 2 veckorna ;-) nu ska jag ta & göra lite frukost..  & ska försöka sätta på Avatar till det - den stoppades av någon anledning igår när jag tittade....

hjälp.. tack?


vad svårt det är att ta sig upp! jag har så ont!! nu är jag iallafall uppe & funderar på om jag ska sova i soffan inatt sittandes..  tänkte att jag skulle äta gröt idag till frukost, meeen kom på att jag inte kan göra det. micron står alldles för högt upp & jag når inte heller ingredienserna till det...  bahh!!

.. mig omkring.



Denice har varit här under eftermiddagen och hjälpt mig med allt hushålls arbet som kan tänkas sig.. vi åt bland annat mat.. en kyckling sallad gjorde hon till oss. välbehövligt, riktig mat för en gångs skull! nog för att det är gott med smörgås & kvarg...
mh mh mh mh!

Krya på dig!


Jag fick en blomma av marielles och hennes farmor nyss. gulligt. typ, en krya på dig blomma? vinröd/vin lila orkidée blomma. haft besök av mamma & linn med.. blev en kopp kaffe till det. nu fick jag ett sms om att sätta på nytt kaffe, (igen) ....... ja jag är inne på 5 koppar kaffe nu. dags för lite mellis oxå tror jag.. mini keso, blåbär & banan tror jag det stod på menyn... till det blir det film; wanted.

sweat bby!


30 minuter/ en halvtimme



vaknade halv sju imorse, as pigg!  det tog mig dock en 30 minuter att komma upp från sängen. låg hjälplös i sängen mitt i mörkret haha, hemtjänst på deltid? finns det? skulle gärna vilja ha det isåfall! efter mycket om & men, kämpade jag mig upp och tog några smärtstillande piller. min svart jobbare (hemtjänst fr en trappa ner) kom upp 10 minuter efter jag kommit upp, fick frukost, och hundarna vart rastade & även dom fick sin frukost. nu sitter jag i soffan och är inne på min andra kopp kaffe. jag undrar hur mycket kaffe jag kommer få i mig dom här kommande dagarna när jag inte har så mycket att göra? pimpla kaffe & glo film blir nya hiten! på tal om ingenting.. så är det potatisens dag idag!

I'm feelin good good good! fuckin good!

Trrrrööött är jag, dagen har inte bestått av mycket. kyckling delifresh mål på max, dock nämnvärt! k*ull i mun om jag får säga det själv rakt ut!! tror inte jag ätit något godare snabb mål köp ute på någon av alla matkedjor... igår fick jag så myckt sms av alla.. precis som om jag fylld år! hiehieee...  neheppps.. ja mår bra.. & nu börjar halv åtta hos mig.. snart kommer mina hundar hem också efter en natt hos emme....

 


Fick låna tidning av rums kompisen, nice!;-)

img_9680 (MMS)

Fick låna tidning av rums kompisen, nice!;-)


.


If I were a boy..


..tillbaka i soffan med en kopp kaffe ligger jag som en klubbad säl. både aktiv träning & iform tidningarna dimpte ner i brevinkastet.. -har jag något guutt och läsa på ikväll. vart en längre trip i köping än vad det var tänkt men det var trevligt. mätt efter lunchen rullade jag in till h&m och hittade en mysdress. a purple. ass mysig! känner mig så avspänd idag, så himla lugn. det känns skönt, skönt att vara ledig & att ta vara på tiden. och att veta att tiden snart är kommen. my twins!!!!

When she fits right down in my shoes.

 

vart bjuden på en kopp kaffe hos grannen imorse, vilket ledde sen till ett gympass på citygym. 5 övningar tric & 30 minuter 2:2 intervaller på crossen. mitt sista pass. nu är det vilo dagar lördag + söndag. och sjukskrivningsdagar därefter. 14 st. bah! :-) efter gymmet tog vi oss till affären & till marielles farmor på en kopp fika. när vi ändå var på stan gick vi in på smink affären också och köpte oss färgbehandling till ögon fransar & bryn. så det ägnade vi oss åt när vi kom hem.. första gången jag gör något sådant hemma. vart väl ganska bra.. men blir ändå bättre hos en professionell. men jag var tvungen att göra något åt det, för jag tänker inte gå i stan i sthlm på måndag helt utan smink, det innebär: utan ögonbryn. iochmed att jag har så ljusa strån annars.. men nu så. nu har jag färg på dom åtminstind så nu är jag fit fot fight!

 

nu ska jag snart ta mig till köping, luncha & inköp av en ny mysdress. ciaooooo

 

 

 


I’m your man!

vaknade av mig själv 06,30 och kände att jag inte kunde somna om.. nu sitter jag framför teven & morgon-myser.. det kan va de bästa att ha tända ljus på morgonkvisten? & det var riktigt kallt ute imore.. riktigt, med frost på gräset.. ska ta & hugga in på frullen nu & njuta av stunden!



Confident with no worries!

 

och så var den här dagen snart över! fasen vad tiden faktiskt går fort!! helt sinnessjukt fort... men det är bra! har kommit hem och landat i soffan med en kopp the. försöker uppdatera min iphone men det funkar ju inte, fattar inte. något fel med nätverksanslutningen? i iphonen el datorn?? bahh, hjälp?! om jag tänker mig in att det är fredag morgon idag.. då är det bara tre dagar kvar.

 

 

 


Not too cool!



min dröm, blir mina mardrömmar på nätterna numer. det är så jäkla jobbigt att inte kunna tänka klart, på nuet. gud, låt mig få måndag nu!

gym - styrka & kondition? -check!

det gör ont i hand flatorna på mig.. glömde gymhandskarna hemma idag. vart ett biceps & mag pass på citygym idag. 5 övningar biceps.. med 4*12 på varje. vi gick sen in i lilla rummet och körde mage, stationsvis. "super-set". crunches på pilates boll vs plankan. ena stod i plankan-läge medans den andra gör 25 reps på bollen. sen bytte vi.. och avslutade sedan på mattan, och gjorde "cyklandes crunches" 4*30. och ja, det total mördade magen.. vi avslutade med 25 minuter intervaller på crossen, 2:2.... och nu siiter jag hemma och har mummsat i mig en skål kvarg, banan + kanel & pauluns müsli... ikväll jobbar jag mitt sista arbetspass på 2 ½ vecka. det inleds med APT - arbetsplatsträff. underbara arbetskamrater är något jag har! helt klart bäst! ba' så nivet

Spontaneous, not too serous.



jag har träningsvärk sen jag & josse tränade biccarna & triccarna igår.. jag är trött som en gnu! its bedtime.. utseendet här inne är under reperation. -lina är hjärnan bakom det hela, en guldklimp! nej nu ska jag sluta tom skriva.. ska sova & ta igen mig. och vakna pigg som en lärka imorgon!




Mätt? -Yapp!

ligger i soffan och gäääspar. näst sista arbetspasset på ca två veckor gör jag ikväll. skulle hellre legat hemma och sovit faktiskt haha, tröttmössa..  regnet ger sig inte. hade tagit mig en prom m hundarna.... om det inte hade varit för ..... wellwell. jag slapp hojja i rusket.. jag & marre åkte i svarta pärlan till citygym istället. vi tränade 4 övningar axlar m 5 set på två övnigar & 4 på dom andra två.... vid dom 2 sista övningarna varvade vi med ett set mage på pilates bollen... mellan varje axel-set... om ni förstår vad jag försöker skriva.. är ganska dålig på att förklara saker.. efter axel & mag passet ställde vi oss på crossen & körde 2:2 intervaller i 30 minuter. assss skoent!! jag kötta nog på mest jag bara kunde.. svettigt värre!

vi tog oss till affärn & jag köpte på mig 3 kilo kvarg, det går åt som det vore smör... ju! så nu har jag fixat iordning så att en stor bunke m 1,5 kg kvarg står redo i kylen att bara slevas upp & käkas. hiehiehie. smaksatte hela röran m äppl & päron funlight. perfekt frukost/mellanmål & kvällsmål ju.. eller som det är för mig nu för tiden.. öven till lunch & middag, haha! det är ju så gott... ♥
för övrigt så är bilden tagen i somras någon gång...

regn & rusk

regn regn regn.. jag har ingenting emot regn, egentligen. men just nu vill jag bara ha uppehåll!! jag vill ut & gå m hundarna. låång promenad.. men vägrar gå ut mer än nöden säger. är tok rödd för att bli sjuk alltså, haha. vore väl ganska typiskt att jag blir det nu när jag har slutat med alla piller och morgon shottar jag brukar ta.. hälso-preparat så att siiiga. bahhh! så fort det slutar regna ska jag ta mig ut.. gym & prom. frukost idag vart en skål havregryn & quinoa gröt + psylliumfrön & pumpakärnor & solrosfrön..... och en sport knäckemacka m äggvita & kaffe... OCH en kiwi.


Fitness guru.

En vinnare?
kopierat all text från fitnssguru, varför jag inte länkar är att jag tror det inte görs då. ;) tänker på vissa speciella;)) läs, det är en bra text att fundera över. (jag försöker göra allt i världen för att inte tänka på måndag 24d oktober!!)



Vad gör någon till en vinnare? Vad är egentligen skillnaden på att vinna och att kämpa? Vi talar om  han som är den första att nå bergstoppen och hon som tar det första steget in i ett sunt liv, båda vinnare, båda har funnit vinnargnistan.

Tänk dig in i i en situation där man kan utse en vinnare. Någon form av medveten tävling. Till en medveten tävling är det sällan någon som kommer oförberedd, otränad, ta exempel som tävlingar  i friidrott eller bodybuilding, där egentligen alla är väldigt vältränade, förberedda, redo att vinna. Ingen kommer väl dit och siktar på sistaplatsen? Men någon måste ju vara bäst, vassast, och även om man med ögonen gör bedömningen att de alla ser väldigt vältränade och jämna ut, så måste det finnas något som gör vinnaren till just det, vinnaren! Den som tagit sig lite längre. Oftast sitter svaret mellan öronen - i huvudet.

Första steget
Okej, Gymkortet är köpt, de dyra träningsskorna står i hallen, oanvända, med prislappen på, de där grymma träningskläderna som andas, ger stöd och flexibilitet ligger kvar i stadium-påsen, på posten ligger ett stort paketet med  kosttillskott, fettförbrännare, protein, you name it, och väntar på att hämtas ut. På kylskåpet hänger det en tre sidor lång avhandling med  mål, motivation, inspiration, tips, trix etc. och kylskåpet i sig är fyllt med grönsaker, kesella, keso, kyckling… Men nu då? ”Äsch, det är ju idol på tv ikväll och jag känner mig lite trött, jag börjar imorgon”… ingen ovanlig situation alls idag, speciellt inte efter årsskiftet. Men Inget kommer gratis. Du måste själv  ta de sista stegen, de som kräver mest; stegen till träningen!

VAD FÅR VISSA ATT TA SIG UT TILL TRÄNINGEN, OCH VAD FÅR VISSA ATT GÅ DIT VARJE DAG OCH VARA BÄST PÅ DET?

För de flesta av oss är det största hindret motivation ­ att komma igång med en träningsplan och att sedan hålla fast vid den. (Fråga vem som helst som har utfärdat det berömda nyårslöftet om att komma i form). Första steget är att ta till vara på är det mest betydelsefulla redskapet. Vem som helst kan sätta upp mål. Steg ett till att verkligen lyckas och det bästa redskapet till framgång: gör det till en rutin.

För att vinna måste man sikta högt. Tänka stort. Nästan orimliga mål måste till för att man ska sträcka sig ytterligare lite längre, längre än man egentligen når. Ett halvhögt mål bidrar automatiskt till att man inte engagerar eller anstränger sig fullt ut, inte använder den kraft man egentligen besitter. För den där extrakraften finns väl inom oss alla?!  Inte bara fysiskt utan även psykiskt. Människan är smart, vi är väl medvetna om att ett medel högt mål inte är ”ett så svårt mål”, inte kräver så mycket ansträngning för att uppnås. Du gör dig själv till ditt största hinder. Det är ingen tillfällighet att Michael Phelps vann åtta guldmedaljer i Beijing. Denna ambitiösa målsättning fanns nerskriven på en lapp på hans nattduksbord så att han kunde läsa den varje morgon han steg upp. Gränsen mellan att bli utbränd och framgångsrik är dock hårfin. Men man måste ju tänja på gränserna för att hitta dem.

VINNA ELLER KÄMPA?
Svett slår begåvning. Det handlar om att kämpa inte att vinna. Är det verkligen så? Hur många minns vilka som ”kämpade väl” i VM och vem minns vem som vann?! Många av oss har vuxit upp med orden ”det handlar om att kämpa, inte att vinna”. Ja, Något måste dem ju säga? Vi hyllar en kämparglöd men om den inte räcker till vinst så ger den egentligen inget avtryck hos oss. Inget vi minns. Så är sanningen. Men för att vinna måste man kämpa, så det hela hänger ändå ihop! Skillnaden från de som kämpar och den som vinner bero på något, om vi utgår ifrån att alla har samma förutsättningar! Jag syftar på tankens kraft.

Det är i praktiken omöjligt att säga exakt vad det innebär för fysiska krav för att vinna, som om det fanns någon färdig formel, en punktlista att pricka av; ”gör så här, så vinner du”. Nej antagligen inte. Jag tror heller inte att man enbart kan säga till sig själv, eller bli tillsagd; ”nu går jag/du ut och vinner”. Det kan förvisso ge något form av stresspåslag som fungerar som taggande, men det är knappast hela historien. Att vinna finns det flera olika vägar till, eller varför inte en blandning av alla dessa faktorer, moment och vägar. Det kan vara slumpen som avgör. Det kan vara flera års träning och förberedning. Det kan vara en drivande, motiverande, känsla som vilja, hämnd, målmedvetenhet, stolthet, ilska, glädje etc. Sen finns det dem som föds med den där extra gnistan  att kunna koppla bort allt annat runt omkring och ta till en extra kraft som sitter långt inne men är det slutliga som kanske krävs för en vinst. Kan man träna sig till denna?

Tankens kraft är för många nyckeln till ökad prestation, en väg till vinst. Enligt Steven Ungerleider, författare av Mental Training for Peak Performance, har östeuropeiska idrottare använt konventionell mental träning sedan 60-talet för att öka prestationen, och under OS i Seoul använde 83 procent av alla idrottsmän någon form av mental träning ­ visualisering, positivt självprat, tankerensande avslappningsknep, och målbildsträning ­ som en del av deras träningsprogram och tävlingsplanering.

Sanningen är att det är inte bara är psykologiskt kvacksalveri, det är faktiskt vetenskap. Vår hjärna och målmedvetenhet spelar en väldigt stor roll i allt vi presterar. Hjärnan påverkar motivation- och energinivåer genom att utsöndra peptider som kommunicerar med cellerna i olika delar av kroppen.

”Du kan styra hjärnans signaler och kontrollera att kroppens naturliga reflexer inte stängs av under stress genom att ändra tankebanorna. Mängder av studier har visat att mental träning av ett moment ­ allt från ett basketkast till ett klättringsmove ­ kan förbättra din prestation” - Lipton Bruce

Alla har väl någon gång hört coachen, PT:n, mamma, chefen, läraren säga; ”det sitter i huvudet”. Jo, tydligen! En så kallad  ”vinnarskalle”…


ORDET VINNASKALLE
Idag finns det nästan en negativ klang över att vinna. Man ifrågasätter ofta vinnaren med en viss skepsis. Varför vann denna? Och man börjar  nästan automatiskt leta fel och förklaringar. Man ska helst inte sticka ut genom att vara bäst på något. Just ”vinnarskalle” förknippas idag allt oftare med en ”dålig förlorare”. Någon som blir tjurig av en förlust och svarar med ett dåligt beteende, är detta verkligen en vinnarskalle? Då skulle var, varannan, människa vara en vinnarskalle eller vara en dålig förlorare för vem blir glad av att förlora? Det finns alldeles för många exempel på idrottsmän som surar till vid någon form av nederlag eller förlust. Egentligen inget konstigt med det. Men när sedan fokus istället läggs på att hitta någon anledning till förlusten, klassiska exempel; dålig domare, ifrågasätta fusk, fel på medtävlanden etc. så ser man tydligt skillnad på en riktig vinnarskalle och en dålig förlorare. En vinnarskalle i samma situation hade samlat sig, fokuserat om och återkommit med en förbättring, oftast en smula visare och starkare, men utan dåligt beteende.

SLUT ORD

Vad man än gör, vilken tävling man än deltar i, fysisk eller psykisk, så bör man ha ett tydligt mål. Kort därefter följer motivationen för att göra målet till verklighet. Men motivation kommer inte gratis, man måste hämta den själv! Ibland varje dag, men vem sa att allting var lätt? Oftast så kommer den dock av sig själv efter ett tag, ”ur allt ont kommer något gott”. Jag tror även på att man ibland måste tänja på gränserna för att hitta dem. Eller kanske bara för att känna att dem finns där. Givetvis kan man ifrågasätta hurvida en vinnare i exempelvis Triathlon kan jämföras med en ”vanlig vardags motionär”. Jo faktiskt säger jag. Ett berg som ett berg, om sedan det berget är ett tufft Triathlon lopp eller att våga, orka, svälja ångestfyllda känslor, byta livsbana, något som kanske en person som  ”bara” går till gymmet känner. Vi har egentligen ingen aning om vilken kraftmängd som krävs av olika personer i vilka situationer. Det kan bara personen själv veta. Samt, om den är en vinnare eller inte.

Summa summarum, det som alla väntat på; ”vad är det då vi ska göra för att bli vinnare?”. Ämnet går att diskutera, vrida och vända på i evigheter men i grund och botten så har alla vinnare några personligheter gemensamt;  vilja, målmedvetenhet och en dröm. Men jag vill ändå påstå att det förutom detta, i slutändan, handlar om 3 olika vägar för att nå vinst: 1. Tur, flyt, rätt förutsättningar, inga skador, inga sjukdommar, god kost och lyckad träning. 2. Planering,  timing, fokus, och medvetenhet 3. En stor dos jävla anama. //Malin Gidlöf- Instruktör. Träningsfrälst. Crossfittjej och inspiratör


67dagar kvar till julafton.

jeg er en trytt manniskke!

jag är ledig idag och vaknade halv nio (!!)  och la mig i sängen igår runt 21.30 tiden så jaa.. jag är inne i en trött period..  gillar inte att vara en tröttis. hade det inte vart för på måndag 24de oktober så hade jag öppnat mitt lilla apotkes skåp och tagit några tabletter till frukosten haha.

igår em löpte jag 4,5 km med josse. vi fick in lite intervaller också. spring 2 stolpar, lunka 1.
& igår kv löpte jag 3 km & rask gång 2 km m mikaela.

rotfrukilatorn.


är hemma på timmar, och har precis ätit mat. guess what? rotgrönsaker såklart, muuums. såkallad "super mat" - som är kalori snåla & bra för olika saker i kroppen. att dom kan göra någon nytta i kroppen gör dom bara ännu godare.

igår kväll på actic vart det löpbandet i 30 minuter. 3 olika magövningar, 3 rygg övningar & sen en axel övning. -ett litet blandat pass. har ju bara kört kondition & förbränning hela veckan.. phuuuu kommer sakna de :( ska köra hårt som fan nästa vecka, både styrka & konditionen ska brännas! haha, vi tog ett varv i spåret efter det, 2 kilometas i för de mesta backe.

och idag startar hälsoveckan i arboga. och det var bestämt att jag och sonja skulle springa hälsoloppet på 5 km. dels för att bidra med pengen till ungdomarna och dels för att det var en kul grej. sista loppet för i år som jag då ev skulle ha sprungit dessutom. som inte var planerat från början. bah, men det vart som sagt inte av. och det var mitt fel jag som läste fel. tråkigt som tusan men men.. tog mig ett varv runt öob med hundarna när jag slutade första passet. jag lekte mig igenom det mer eller mindre.. oprovicerad fartlek skulle jag ju kunna säga? haha, skönt som fan.. kuta till en stolpe, & löpte en, kuta en, löpte en.. men vet fasen inte hur många stolpar? men gutt var de... 4,5 km gjorda för idag.

hemligt uppdrag. -check!


ja dagen har varit lång, och än är den inte slut! idag har jag blivit en del lyckligare i mitt liv. fyfaaasen va bra det kommer bli! känner lyckorus, och jag känner mig värre än en 4-åring på julafton allvarligt talat!!

jag och mamma kunde inte hålla oss ifrån mellisen så de åt vi upp redan efter en timme på tåget, nomnomnom. lätt kvarg mini keso quinoa & havregryn solrosfrön & pumpa frön, pauluns superflingor äpple & kanel, blåbär & hallon... MUMS säger jag bara! vi klev av på centralen i sthlm och åkte tunnelbana till söder..  )(&#¤&/(="@=("¤#("=@%/9 .................. & efter några timmar senare åkte vi tillbaka in till centrum där vi mötte upp bruuushan. han smet ifrån bygget och tog en fika med oss på waynes coffe. jag köpte mig en grönsaks & frukt smoothie. aas god! kimpa.. tog givetvis den största bullen ;-) /(kv bocken - kvarters bocken) jag & mamma strosade sen en stund på stan innan vi tog tåget hem. åt ett äpple på vägen hem i tåget.. så gissa om jag var något hungrig när vi anlänge arboga igen?! en frukost ca 5 på morgonen.. mellis på tåget runt 8 snoret... + 1 äpple runt 13 tiden. gooosh.. det känder verkligen som om mag säcken höll på & äta upp sig själv. s.j.u.k.t jäkla hungrig! så nu har jag fått i mig 2 tunnbröd rullar m mini keso & kalkon i + en kaffe. nu ska jag snart promenera upp till actic & möta upp mikaela för lite skvaller om dagen &  konditionspass!



dag 1 av 2

klockan är 04,50 och jag har redan hunnit äta frukost & rastat hundarna. ska ta och plocka i ordning en mellis till mig & mamma vi kan äta på tåget. wooooo!!! nu vart jag plötsligt riktigt sugen på en kopp kaffe. ska ta & stila till mig lite granna nu, hejjjppppaaaa ;-)

vanilla baby.

startade den här dagens morgon som många andra dagar, vaknar pigg, rastar dogsen, äter en halv portion mixgröt m olika gryn & frön, går ner till grannen, dricker en kopp kaffe & sedan prom till citygym. och jag följde strömmens alla andra dagars gympass... det vart crossen. men det var tungt idag, mer psykiskt. fick peppa mig själv hela tiden att fortsätta att försöka öka tempot hela tiden.. jag slutförde mina 30 minuter men inte alls i samma tempo & glädje som vanligt. provade sedan på en ny magövning, väldigt intressan en och den ska jag prova på nästa pass också..

det vart en promenad runt överskott med mikaela och mina dogs, efter det gjorde jag dagens middag. vart nötfärsbiffar m vitlöksrostade rotfrukter & stekta champinjoner och vitkålssallad + mini keso. hur gott som helst, och hur kalorie snålt som helst! me like like like.

använde mig utav 5%ig nötfärs, 3 msk kruskakli & 1 msk krossade linfrön, 2 äggvitor, 2 msk sojamjöl & ½ gullök. kryddade m chili flakes, chili krydda & cayenne krydda..  rotgrönsakerna hackade jag i ca 2 cm bitar, ringla över lite oliv olja & två pressade vitlökar. svampen stekte jag bara vanligt och vitkålsalladen bestod bara av.. vitkålssallad. la på en klick mini keso mitt på allt.






någon timme efter middagen & cyklade jag upp till actic och tog mig 40 minuter löpning. aaaas nice! nu har jag dushat och krypit upp i soffan med en skål kvarg blandning, en hård macka & en kopp the. nu är dt robinson och sedan blir det en tidig nattning, imorgon ska jag upp riiiiktigt tidigt.....

en dag kvar, till jag kan säga "imorgon, äntligen!"


har under fm stått på crossen 50 minuter på citygym. i vanlig ordning bestod det utav 30 minuters 2:2 intervaller. efter 30 svettiga & hårda minuter bytte jag program till wight loss. 4:4 minuters intervaller på nivå 4 som lägst och nivå 10 som högst om jag inte minns fel. och det är tuuungt mina vänner, fyfaan vad de köttar! inte nog med att det var ett tungt och svettigt pass så var det dessutom på tom mage. vilket såklart gör det ännu tyngre emot vad det skulle ha varit. kände liksom att det var slut på kolhydraterna. att det ska vara sån skillnad! phuuue!! avslutningsvis körde jag 2 set mage på pilates boll, och sedan en övning där man hänger i fötterna.. och gör cirklar med överkroppen...  as nice, gööör sååå ont i magen!! bah!


2 dagar.

dagen har bestått av gym med min kompis, vart 45 intensiva minutrar på crossen. svettigt värre!! var hem & laddade om på nytt med mini keso, lätt kvarg, en skvätt funlight päron, solrosfrön, fullkornsdinkel + massa kanel.. sen vart det en 45 minuters promenad med min andra kompis & mina 2 dogzz. next up; fruitti tutti de salad! + massa pluggeri.. - kroppslig rening.


underlöven.

sagt och gjort, gjorde en lunch på sojafärs vitlök & gullök, champinjoner & trattkantareller, chilli & kvarg stekte allt och fyllde sen 2 paprika halvor med färsen. de fick stå i ugnen ca 10 min på 150 grader. cyklade sedan upp till actic, ett super lätt bröst pass, ett hårt mag pass & en avrundning på löpbandet, rask gång på nivår 7 med lutningen på nivå 4.5. däckade sen hemma i soffan i någon timme på em. var såå trött!

det vart hemma gjord pizza på kvällskvisten. hur gott som helst faktiskt... ½ tomatsås burken, pepparsalami, färska champinjoner, körsbärstomater, oliver, rödlök, vitlök, feta ost & ruccola. men jag blir så sjukt törstig av de.. hade tänkt göra en fruktsallad nu under kvällen men vette tusan om jag orkar det, dricker mig mer och mer mätt på vattnet....




har nu på kvällskvisten suttit och läst massa fakta om allt om kost & näring. Mat- & näringstabller, vatten, energibehov & energiförbrukning, kolhydrater, fett, proteiner, enzymer, hormoner, vitaminer, mineraler, antioxidanter, syra/bas balansen & ph-värde och fibrer! bahh nu är jag trött i skallen och lägger läsandet på hyllan för ikväll. men intressant är det faktiskt..





Förra veckans träning

Måndag
3 km löpning + biceps & triceps

Tisdag
Crosstrainer 35 minuter + mage + 4,5 km löpning + uppförsbacke träning

Onsdag
4,5 km löpning + rygg

Torsdag
4,5km löpning m, intervall + ben & 30 min pw

Fredag
Vila

Lördag
25 min löpning + mage 4,5km pw

Söndag
30 min crosstraine intervaller + bröst

små fis pass jag gör m löpningen varje dag.. ska öka på det i veckan.. måste ju passa på m löpningen medans jag kan!! here we go...

memories of a different life.

tjipptjipp, har anlänt i soffan. vaknad halv åtta imorse och gjorde iordning en quinoa & havregryn gröt tillsatt banan, solrosfrön, krossadelinfrön & massa kanel. + en kokt äggvita vid sidanom. virade om till träningskläder och hojjade iväg till citygym. det var jag & en till grabb där.. en till grabb rulla in en kvart efter mig. bara vi som nördar gym en söndags fm eller? weeeelll... jag stod på crosstrainern. 30 minuters intervaller. 1 vs 10. min bästa intervalls typ. nu sitter jag i soffan och min mage små hungrar lite.. funderar över att käka något och dra vidare till actic strax efter lunch?


we're half way there.

fångarna på fortet slutar nu på teve, och jag sitter redan i soffan och gäspar.. har mummsat i mig kvarg + fruktsallad. repris från igår. vilket är en riktigt vitamin booster till sallad! nu ska jag försöka hålla ögonen öppna till LA gigolo.

granatäpple - har visat sig kunna motverka cancer, särskilt prostatacancer. Skyddar mot hjärt- kärlsjukdomar.Innehåller ett flertal olika antioxidanter som bl.a. tanniner och flavonoider och ellagsyra. Innehåller även genistein en växtöstrogen som även finns i soja.

kiwi - innehåller mycket c-vitamin. Innehåller även kalium som är bra för blodtrycket, samt polyfenoler som är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar. Innehåller även antioxidanten lutein som tros motverka grå starr.

päron - innehåller pektin som är blodsockersänkande, sänker det onda LDL-kolesterolet, renar även kroppen från toxiner, bra för njurarna, se njurrening. Päron anses precis som äpple kunna hjälpa till vid kontroll av vikten.

banan - är bra mot högt blodtryck då den innehåller mycket kalium och magnesium. Kaliumet kan vara bra för att motverka stress.  Magnesiumet kan även vara bra mot huvudvärk. Banan innehåller pektin som är blodsockersänkande, är bra mot PMS, sänker det onda LDL-kolesterolet, renar även kroppen från toxiner, samt motverkar baksmälla. & är den mest kolhydratrika frukten och är därför bra att ta i samband med fysisk träning för att snabbt ge extra energi.


I ain't gonna be just a face in the crowd.


har preciiis kommit hem från m. vi har ätit glass & polka strössel så här på lördags eftermiddagen, gotti!

under förmiddagen var jag med john till brottningen. de ska ha en vuxen med sig alla barn att utföra träningen med, -där kom min uppgift in. trodde inte att det skulle vara så jobbigt som det faktiskt var. fick till och med upp flåset efter allt lek & stoj.. 1h höll det på. varav 45 min vi var aktiva, vilade & åt frukt sista kvarten. det var roligt! hoppas jag får följa med fler gånger heheheh... laddade upp med en brak-lördags-frukost! jag älskar tidiga utvilade mornar med brak frukostar!!


var hem och åt en liten banan & en kopp kaffe  och cyklade upp till actic efter det. vart 25 minuter på löpbandet & 3 olika magövningar. ett lördagspass. ska nog börja köra mer styrkeövningar nu.. mer styrka och mindre löpning tror jag. det är inte så många tränings dagar kvar för mig på ett bra tag, så det gäller väl att utnyttja dom väl.. men när jag kommer igång igen efter det så blir det nog mer styrka än löpning. 3 arbetspass kvar / 5 dagar & 8 timmar kvar.  blir som sagt påmind om det hela tiden vad jag än gör. weeeelll, om jag tänker tillbaka så kändes det som jag spikade beslutet igår. tiden går för fort!

 

 


på brottning.

image description

alright.

fredagkväll, igen. jag tycker veckorna går så fort helt plöstsligt? en vecka kvar till första steget.
jobbade till 16, och höll i träningstyglarna hårt. jag har velat ut och joggat eller gått till gymmet och kört styrka.. veeeekligen viljat jätte mycket idag! men jag höll i tyglarna och spar den energin till imorgon istället. och istället för träning har jag lagat en jätte god höst-lasagne!

jag skivade zucchini och morot och kokade upp det i saltat vatten i ca 4-5 min. medans som jag stekte trattkantareller, lök, vitlök och sojafärs. i den ordningen jag skivit i, vart  eftersom. sen varvade jag färsröran & zucchini & morotblandningen. i mitten av gratängen hällde jag på en redning gjord av vatten & soja mjöl + en skvätt taco sås. kryddade med cayenne & svart peppar + lite salt. den fick sen stå i ugnen 15-20 minuter på 175 grader. och det vart huuur gott som helst!! matdosa vart det ju också så, hh heehe




.. ska snart göra iordning en fruktsallad på, granatäpple, päron, banan, kiwi. vanilj kesella utblandat med lätt kesella står som grädde på moset på det hela. mmmmmums!

Då var det dags igen.

Tårta på jobbet idag med.. 2 stora tårtor för 30personer.. Maräng choklad och grädde. Säger ju att man inte ska jobba i vården om man ska försöka hålla formen.... Nomnomm....


DN. Sthlm halvmarathon 2011

jag minns det som igår, haha. fyfan vad kul det var!! nästa år ska jag göra halv maran igen, men på en bra & bättre tid! hade viljan att göra hela maran i vår 2012. men vet inte om det är så mycket värt att springa så långt på en inte så bra tid för att jag inte kunnat tränat upp till det liksom. det är ändå 4,2 mil vi pratar om.. tråkigt.. men blir det inte 2012 så tar jag det 2013! det är riktigt folk fest innan ett lopp alltså, helt otroligt!!




N-er-gy!

jag jobbade till 15 idag.. och stannade på ica på hem vägen för en massa kvarg köp! jag & J tog oss ett löp pass runt överskott idag med. men med dryga halva biten i intervaller eller typ en tredje del? heehheh..  med ren chansning.. kuta vi 15 sekunder.. lunka 10. as nice! tråkigt bara att vi hade mot vind & massa spöregn som piskade i ansiktet just under intervallrna! det vart ju något.. jobbigare! jaaja träning;-) rundan brände 248 kalorier, as nöjd! dushade och åt lite käk, soja körv & pasta. hör & häpna jag har faasen ätit pasta nu 2 gånger sen halv maran!! woow.. en ny mat hit? na skulle inte tro det men det är behändigt och laga.. heheheh.

 laddade om på nytt och hojjade upp till actic nu på kvälls kvisten, runt 19 snoret... (?) vart 30 minuters gång på löpbandet, tänkte jag skulle gå in mina "nya" skor.. så jag ev kan löpa i dom nån gång... sen vart det ett ben pass. ett måttligt pass.. körde tungt på benpressen men mindre tungt på baksida lår.. har sån träningvärk av allt löpande hit & dit.. tror tekninbacken gjorde sitt i baklåren igår..  nu har dushat igen, och suttit i soffan och myst framför robinson m en skål kvarg med, fullkornsdinkel, solrosfrön, havregryn psyfullium frön, linfrön, kokos flingor, hallon & ½ skopa one whey jordgubb & vitchoklad protein. äääsa gott & äääsa bra kvällsmål!


Iphonebloggat - at work.

Tror ni jag kan hålla mig från en bröd-fri vecka när man blir bjuden på sånt här på jobbet? Otacksamt att säga nej när anhöriga är så snälla som köper fina tårtor till personalen? En liiiiiten bit slinker allt ner.. Men har med mig min mini keso.. Och ser ni vilken äcklig spindel vi hitta på jobbet nyss!!! Bahhh...


spännflata?

har varit på citygym m marielle & moa idag. fast jag körde mitt egna race väl inne på gymmet. lite drygt att träna 3 st huvuden på samma muskel grupp & övningar. bästa enligt mig är själv eller 2 styckna så man kan peppa varandra. rygg stod på schemat idag! mesta dels över & mitten ryggen. men fick även med länden i slutet av passet också.. fasen de känns bättre & bättre för varje gång jag kör rygg. choklad-hazzel nöts protein vart det på slutet av passet hade dock  i lite för lite vattnet. det är bland det godaste proetin jag har smakat! one-whey. från fitnessguru. men man måste ha typ 100ml mer vatten än vad det står att man ska ha för det är ganska sött annars. men mums!!

va ska jag kalla mig själv & mina vänner när vi går och spänner oss? spännbögar låter inte passande... spännflata kan vara ett alternativ, eller?








20 dagar.

sov en stund på eftermiddagen efter lunchen.. vaknade igen runt halv tre. laddade upp med en kopp kaffe innan jag mötte upp josse utanför henne. tog på mig pulsklocka & band. vi tog ett löp pass runt överskottbolaget. cirkus 4,5 kilometer. efter halva vägen kom jag på att jag glämt bort att sätta på klockan. looool. att jag alltid, ska glöma bort det?! weell.. vi körde på ändå. vi sprang förbi marre efter vägen.. när vi närma oss teknikbacken sakta vi ner. upp dit skulle vi. vilket jag faktiskt aldrig gjort. back-tränat! inte på det viset.. men fyfaaaan vad jobbigt det var! jag börja kuta på i ganska hög fart första biten.. men märkte ganska snabbt att det var väääldigt jobbigt. kämpade på vidare och hörde mig själv flåsa mera, kände att pulsen vart högre, och benen ville inte mer men jag kämpade vidare haha, ända till jag kände att det här går vekligen inte! det gick saktare och saktare.. tillslut var ja tvungen o stanna & min andning var inte alls den bästa! lät som jag hade astma typhaha, fattar inte varför jag inte prövat det förut?? haft hela sommaren på mig att träna mig upp för den backen. för fy tusan vad det kändes i rumpan!! hur som helst så var vi tvungna o stanna där undegär halva biten. tog igen lite andning och sen fortsatte vi upp.. vi lunkade ner sen.

följde med j hem till henneoch fick ett protein av henne som hon inte gillade, - men som jag älskar! one-whey choklad & hasselnöt. as snällt! men jag ska kirra en greja hon ska få av mig ;-)

efter löp passet fick jag bak sug.. eftersom det är kanel bullens dag idag.. vart alltså äppel kakor som var as goda i min mening! M kom upp och smakade, även N var här och tog en kaka. fick godkänt av båda!

till kvällsmat vart det kesogratäng. också as gott.. ska nog prova att göra någonslags med köttfärs i nångång.. och med taco krydda.. mmm det kan nog bli bra!

efter maten, så gjorde jag egna protein bars, man får inte vara en finsmakare. inte tro att det smakar som en jordgubbschoklad kaka från marabou. inte alls på samma nivå om man säger så.  men dom finner mig i smaken åtminstone. nu ska jag och nisse fortsätta titta på outsider! haha jag tror ja faller i taket vilka jäkla dårar det finns till folk, ursäkta mig! men herregud!!

jordgubbsprotein bars.




gjorde en egen "ugns tålig form" av folie, dom jag hade var för stora heheh...



Använde mig utav, 100 gram havregryn, 100 gram dinkelflingor, 100gram blandat: psufylliumfrön, linfrön, boveteflingor & vetegroddar. även en näve mandlar & hasselnötter som jag hackat. först vispa jag 3 st äggvitor till ett hårt skum, sen hällde jag i alla gryn, frön & nötter. & 100 gram jordgubbs & vitchoklad protein. sen hällde jag i smeten i "formen" och la på live solrosfrön och grädda i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter. skar upp i ca 7 bitar. klädde in dom i folie till små paket & la in i kylen. MUMS!


keso gratäng

 

  • 500 g mini keso
  • 2 dl lätt kesella
  • 3 ägg
  • kryddor efter smak
  • + massa fantasi

Blanda ihop allt i en skål, och tillsätt vad du vill att din gratäng ska innehålla. Ex, nötfärs/kalkon/kassler/kyckling.. grönsaker/svamp... jag hade: broccoli,½ gul lök, 1 röd paprika, 2 vitlöksklyftor, körbärstomater & kyckling. Jag kryddade med vitlökspulver & cayenne krydda.
As smarrigt..  grädda i ugnen, 225 grader i ca 30-40 minuter

 


protien fyllda äppel kakor

Du behöver:

  • 1 äggvita
  • 1 äpple
  • 1 dl mandlar
  • 20 g choklad & hassel nöt protein

Vispa äggvitan till ett hårt skum. Mixa madlarna tills det blivit smått smått, nästan som mjöl. Blanda sen alla saker i en bunke och klicka ut på bakplåtspapper. Skiva tunna äppelbitar och lägg på kakorna. Grädda i ugnen, 200 grader ca 10 minuter. När dom är klara så strö över lite kanel. MUMS!


sweat baby


haaapss. jag har kommit in i någon period där jag alltid går hungrig. jämt & ständigt.. förbränner bra antar jag.

jag vaknade med lite hals ont idag - pga kv rundan igår. jagvillinteblisjuknu!!

imorse åt jag bara halva utav den ½ portion gröt jag gjorde iordning. kände mig lite stressad samtidigt som jag kände mig lagom mätt för att sen bli mätt på en kopp kaffe. plocka ihop mina grejer och sen gick jag ner till grannen och tog mig en kopp kaffe. vi gick sen till citygym & mötte upp m 2 the oa. de körde på styrka medans jag ställde mig & svettades på crosstrainern. 35 minuter intervaller. avslutade passet med 3 set mage. tog med mig protein dryck till gymmet som vanligt, eftersom jag blir så hungrig. har kommit hem nu och har ätit lite mellis. kvarg + mini keso + fun light päron + pauluns superflingor fiberdinkel + solroskärnor + lite banan. hur smarrigt som helst! ska äta lunch runt 12-13 tiden.. hur ska jag orka gå hungrig så länge?! haha, idag & hädan efter ska jag gå efter mat & sov klocka. och inte små äta i mellan. + att jag har hängt på anna med "bröd-fri-vecka"




urfunktion.

imorse var jag inte särskilt hungrig när klockan ringde.. men eftersom jag och A skulle upp till actic & köra ett pass så ville jag ha liite i magen innan. vart en skål m osötad soja mjölk m pauluns superflingor fiber dinkel gryn m kanel! huuur gott som helst! som när man var liten - mjölk & sötade cornflakes! mmmmh! vi hojjade upp till actic tillsammans och begav oss på löpbandet först. uppvärmning i 10 minuter. sen gick vi in i lilla rummet & körde lite biceos & triceps. men kände verkligen av att jag inte åt någon redig frukost. vart alldels tom i hjärnan.. heeelt ur funktion. jag kan inte träna ordentligt utan frukost i magen alltså, att jag inte lär mig de få gångerna jag funderar på att skippa det..  väl hemma så åt jag frukost nr 2. det var en halv dl gröt m hallon & mini keso + jordgubbs protein. mums!

&&& nu på em/kv laddade jag om på nytt med lite mini keso + fun light päron + 10 mandlar för att sen åka med min manliga vän M till spåret för att ta oss ett varv! och jäklar vad duktig han har blivit! huur impad som helst!! första gången i somras vi sprang hade han inte sprungit på flera år, och klara knappt halva. idag, sprang han hela!! oj vad imponerad jag vart!! as duktig! det blir fan hela sthlm marathon i vår ;-) vi använd min puls klocka & band på honom idag och vi tog oss runt på 17 minuter nästan exakt! & han brände massa kalorier hehehe...

nu har jag mummsat i min en onyttig rätt.. som jag gjorde liiiite nyttigare. stekt soja korv m stuade makaroner. men stuvningen gjorde jag utav mini mjölk & soja mjölk... + soja mjöl & liiiite rågsikt. och en vitkåls sallad. det vart as bra! halv åtta hos mig går på teven nu så jag ska avrunda det här..






Förra veckans träning


Måndag
45 minuter löpning

Tisdag
20 minuter löpning + Axlar

Onsdag
25 minuter löpning, 1h intervaller på crosstrainer + Rygg

Torsdag
Ben & rumpa

Fredag
Bröst

Lördag
Vila

Söndag
Vila

lite halv knepig tränings vecka men dom är väl bra dom också.. bra att lägga upp hur jag har tränat. får lite mer press på det viset heeh heehe eh he.


Tristess nere i tvätteriet..

Kom ner för tidigt till tvättmaskin.. Tidsfördriv? .. Wordfeud.


2012.

jag sitter hemma med en kaka mörk choklad. och tänker framtid. det är vääldigt mycket i min hjärna just nu, och det är speciellt "1" del.. som tar störst plats just nu. så fort jag slumrar till i soffan, eller går & tom-tänker, eller som jag helst pratar om & som jag tänker på när jag öppnat ögonen från nattsömnen och inser att det bara var en dröm, och att jag inte har "dedär" just nu.. det är det jag sitter på nätet och läser om och tittar på och nöter in allt som kan tänkas nötas in i en hjärna.. det är det .. som kommer göra 2012 till ett höjdar år. det är det som jag har längtat efter i 10 hela år! helt sjukt låter det.. men när jag var 12 bestämde jag mig. jag & min jämnåriga moster bestämde oss att det skulle vi ha, och det skulle vi uppleva & det skulle göra oss hela. snart är det verklighet och jag kan knappt fatta! det kan låta fjantigt i andras ögon & öron. men ni förstår inte. + det är ett grymt stort & spännande kapitel för mig. en dröm. jag sitter och tänker på hur det kommer förändra mig som människa, om det kommer att göra det?  lite kommer det antagligen att göra det.. men jag kan inte låta bli att tänka hur mycket. eller? vill sluta tänka på det men det är fan svårt, jag blir nog dum i huvudet snart. tiden går så sakta!! ja.. och trummorna går väl snart om det på stan, om inte så gör de det snart. ska försöka koppla bort det nu och titta lite på teve.. mysa med dogsen. jobb imorn! ...

RSS 2.0